Переклад

09 жовтня 2021

 

Нові надходження підручників

жовтень 2021

 


621.791(075)

                              Б 95

Биковський О. Г. Зварювання, різання й контроль якості під час виробництва металоконструкцій: підруч. для здобувачів проф. (проф.-техн.) освіти. – Київ: Основа, 2021. – 400 с.: іл., фот.

У підручнику виствілено технологію зварювання і термічного різання, розглянуто сучасне вітчизняне й імпортне устаткування для цих видів обробки.

Наведені відомості із суміжних галузей знань (матеріалознавчтво, електротехніка, фізика тощо) сприятимуть кращому розумінню суті процесів, що відбуваються в оброблюваних матеріалах під час їх нагрівання й прийомівзварювання й термічного різання.

Автором зібрано і систематизовано інформацію про сучасні найбільш поширені способи зварювання і різання деталей та вузлів із різноманітних металів і надано рекомендації щодо техніки і технології їх виготовлення.





 


 
622.2(075)

Г51


Сиротюк В. Г., КуліченкоЮ. І., Янюк Т. С. та ін. Гірничі роботи
: підруч. для здобувачів проф. (проф.-техн.) освіти. Чернівці: «Букрек», 2021. 136с.: іл.

 

Підручник відповідає навчальній програмі та перелікові фахових компетенцій Державних стандартів професійної (професійно-технічної) освіти з професій «Гірник з ремонту гірничих виробок», «Гірник очисного забою», «Гірник підземний», «Електрослюсар підземний», «Прохідник», «Машиніст електровоза», «Люковий (гірничі роботи)», «Машиніст бурової установки», «Машиніст навантажувально-доставочної машини», «Машиніст скреперної лебідки», «Кріпильник».

Нвчальне видання виствілює теореичні засади предметів «Основи гірничої справи» і «Слюсарна справа», зокрема базові відомості про розробку родовищ, способи видобування, проведення гірничих виробок, кріплення, інформацію щодо слюсарних інструментів, обладнання, механізмів і машин та ін.

 

Підручник призначений для здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти виробничого напряму, також може бути корисний студентам закладів вищої освіти та інженерно-технічним працівникам промислових підприємств.














339.166.82: 658.8-051(075)

 Ж 34

 

    Жарікова Л. Інтегрований курс підготовки продавця продовольчих товарів: підруч. для здобувачів проф. (проф.-техн.) освіти/ Людмила Жарікова, Надія Ломакіна. – Київ: Грамота, 2021. – 176 с.: іл., фот.

Підручник відповідає навчальній програмі та переліку професійних компетентностей стандарту професійної (професійно-технічної) освіти СП(ПТ)О 5220.G 47.1-2-2018 із професії «Продавець продовольчих товарів».

У видані подано організацію торговельно-технологічного процесу в магазинах продовольчих товарів у різних відділах торговельного підприємства.

Для здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти та викладачів.







Немає коментарів: